Smal kassler- och potatisgratäng
Kategori: Recept
.......ja det blev dagens middag. (Ursäkta mycket dålig bild/för mkt blixt)
Jag provade att göra en smal variant av potatis- och kasslergratäng idag, dvs jag bytte ut den 40 %-iga grädden och gratängosten mot 4 %-ig matgrädde samt 12 %-ig riven mager ost. Det blev gott absolut men jag kan inte förneka att det blir mycket godare med riktig grädde ;-) Det går inte att komma ifrån....tycker jag iaf....men här kommer receptet:
4 portioner
10 medelstora potatisar
1-2 gula lökar el. 1 purjolök (jag valde det senare)
2-3 dl riven mager ost 12 %
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2,5 dl Milda mat extra ( 4 %)
150 g strimlad kassler
Skala och skiva potatisen tunt. Skala och strimla löken/purjolöken och riv osten grovt (om du inte kör färdigriven). Varva på ett stort smort ugnssäkert fat först hälften av potatisen, sedan lök, salt, kryddor, kassler och det mesta av osten och sist resten av potatisen. Häll på grädden. Strö över resten av osten. Sätt in fatet i mitten av ugnen och grädda tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter.
En grönsallad till smakar gott!
Smaklig måltid!
Bloggadress: http://bantarbritta.blogg.se/