Hemlagat vs halvfabrikat
Kategori: Diskussion/åsikt/debatt
Ni som någon gång kikat in där vet ju att sajten är full av föräldrar (framförallt mammor) som verkligen gör precis allt rätt - de lagar all mat från grunden, aldrig någonsin färdiga köttbullar, fiskpinnar, korv etc. Nej gud förbjude att ge sina små telningar sådan "ohälsosam" mat (obs. nu talar jag med ironi i rösten, men det har ni säkert redan förstått) ;-)
Så jag slogs av tanken att kolla upp hur det är i verkligheten, alltså inte i supermammornas värld ;-)
För min egen del, ni vet en heeelt vanlig good enough-mother ;-) - så förekommer både halvfabrikat såsom Felix köttbullar, fiskpinnar, falukorv etc - varvat med rätter lagade från grunden, tex potatismos gör jag alltid själv och köttfärssås - bara för att nämna ett par exempel.
Det jag försöker tänka på när jag planerar veckans måltider är att få det så varierat som möjligt; och fördela ris/potatis/pasta så jämnt som möjligt över veckan, samt försöker ha fisk en gång i veckan, någon kött/köttfärsbaserad el. kycklingrätt någon dag i veckan o s v... Grönsaker till måltiderna har vi varje dag, framförallt till middagen.
Jag har många gånger tänkt att nu ska jag börja göra egna köttbullar, men så faller man för bekvämligheten med Felix - så färdiga köttbullar är väl min "last" bland halvfabrikaten ha ha
Hur har ni det med fördelningen mellan halv/helfabrikat
och hemlagat hemma hos er?
Bloggadress: http://hemmahosbusarna.blogspot.com