Tigerkaka med mintchoklad
Kategori: Recept
Tigerkaka med mintchoklad
50 g smör
3 dl (180 g) vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
Smör och ströbröd till formen
150 g mintchoklad, tex After Eight
Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer minst 1,5 liter. Smält smöret till kakan. Mät upp och blanda mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggvispet tillsammans med mjölken och smöret. Rör ihop till en jämn smet.
Smält försiktigt mintchokladen i en bunke i mikrovågsugn eller över vattenbad. Häll hälften av smeten i formen och rör ner den smälta mintchokladen i resten av smeten. Häll även mintchokladsmeten i formen och dra några varv med en gaffel så att ett mönster bildas.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 35 minuter för en något kladdig kaka, och 5-10 minuter längre om du vill ha den genomgräddad. Vänd kakan uppochner på ett bakplåtspapper eller ugnsgaller, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen.
....och så har jag då en lite pinsam bekännelse *host,host*. Jag bakade denna kakan ikväll och misslyckades fatalt! Fråga mig inte vad som hände! Jag hade kakan i ugnen upp emot 45 minuter och var rätt säker på att den var klar. Provstack den och den verkade klar, men så när jag vänder den upp och ner så är det mera likt en kladdkaka :-(
Så - bara så ni vet - den behöver gräddas längre än en vanlig sockerkaka.......(men det blev en god kladdkaka ;-) )
Bloggadress: http://ninuz.blogg.se/